![]() |
SIKÇA SORULAN SORULAR |
Sigarayı bırakmak için öncelikle kendinize söz vermelisiniz, psikolojik olarak sigarayı bırakırsanız devamı gelecektir.Sigarayı bırakmış insanlardan tavsiyeler alın, ALO 171 Sigarayı Bıraktırma Hattı'nı kullanın ve sigaranın zararları ile alakalı görsellerden ve yayınlardan yararlanın.Bunların dışında piyasa araştırmasını yaparak ilaç ve rehabilitasyon hizmeti de alabilirsiniz.Vazgeçmeyin gerekirse sigarayı azaltarak bırakın.
2. Sigarayı bıraktıktan sonraki süreçlerde neler yaşayacağım?
Sigarayı bıraktıktan sonraki süreçlerde olumsuz olarak aşırı sinirlenme,halsizlik,stres,uyku düzensizliği,dikkatsizlik ve baş ağrıları yan etki olarak karşımıza çıkmaktadır. 3-4 hafta sürecek olan bu olumsuz durumlar zamanla kendini sağlıklı bir yaşama ve huzura bırakacaktır.
3.Sigarayı bırakmak sosyal hayatımı ne kadar etkileyecek?
Sigarayı bırakmak sosyal hayatınızda çok şey değiştirecektir.İnsanları sigara kokunuzla rahatsız etmeyecek ve onları pasif içici konumuna düşürmeyeceksiniz.Aile yaşantınızda sağlıklı günler geçirecek ve ailenizi yoğun sigara dumanından koruyacaksınız.Sigara kokusundan uzaklaşmanız bile sigarayı bırakmak için çok büyük nedenlerden biridir ve bu durum ssosyal yaşantınızda ve bulunduğunuz çevrede size önem kazandıracaktır.
4.Hamilelik sürecinde sigara içmek bebek sağlığı için risk midir?
Sigara içmek hamilelik sürecinde bebek sağlığı için çok büyük risk taşımaktadır.Kesinlikle hamilelik sürecindeki annelerin sigarayı acilen bırakmasını şiddetle tavsiye ediyoruz.
Detaylı bilgi: Sigaranın Zararları > Hamilelik Süreci.
5.Sigarayı bıraktıktan sonra vucüdum tamamen ne zaman temizlenir?
Sigarayı bıraktığınız ilk 8 saat içinde karbonmonoksit tamamen vücudunuzdan atılır.5 gün içinde nikotin tamamen vücudunuzda uzaklaşır.İlk hafta içerisinde tat ve koku alma hisleriniz gelişir..12 hafta içerisinde akciğerleriniz kendini tamamen temizler.3 ay içerisinde akciğer fonksiyonlarınız kendini yeniler.12 ay içerisinde kalp hastalığı riskiniz yarı yarıya azalır.5 yıl içerisinde felç,inme ve damar tıkanıklığını yarı yarıya azalmaktadır.
6.Pasif içiciyim.İleride ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim?
Herşeyden önce sigara içmiş gibi koku üzerinize sinecektir.Ve ileride kalp yetmezliği,akciğer kanseri,solunum yetmezliği,kalp-damar tıkanıklığı gibi hastallıklarla karşılaşabilirsiniz.Bu durumlar göz önüne alındığında sigara içilen alanlardan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder